Hej!

Idag har Stefan Janson varit här och berättat om sina resor till olika länder i Afrika, bl a Namibia, Etiopien och Botswana. Han visade fina foton på djur och människor och berättade om upplevelser och möten med olika folkslag. Mycket intressant!

I NO:n arbetar vi med astronomi – läran om rymden och universum. Vi lär oss om varför vi har år, årstider, månader, dygn, natt och dag. Vi har målat vårt solsystem med solen och de åtta planeterna + Pluto och satt upp på väggen i klassrummet. Vi tar reda på fakta om solen, månen och jorden och nästa vecka ska vi lära oss mer om människan i rymden. På quizlet.com tränar vi begrepp. Det finns två olika varianter; Astronomi A (grundläggande begrepp) och Astronomi A+B (för de som vill lära sig lite mer). Vi har gått igenom detta tillsammans och alla kommer att få det som läxa till torsdag v.6.

Åk 6 arbetar med algebra i matematiken. Vi lär oss beskriva hur mönster växer och hur man kan skriva uttryck som sedan kan användas i ekvationer. Prov på detta samt kapitlen 3 (Geometri) och 4 (Koordinatsystem och lägesmått) på fredag v.5!

I ämnet bild tränar vi på att rita cirklar med passare och färglägga med vattenfärg i olika färger och nyanser. De färdiga resultaten sitter på väggen i korridoren!

V.5-10 kommer Martin Hallin hit och gör sin VFU (verksamhetsförlagda utbildning). Martin utbildar sig till lärare och har varit här under tidigare VFU-perioder så några av eleverna känner igen honom.

Utvecklingssamtalen fortsätter v. 5-6. Välkomna!

v.5

m: 4: idrott Alléhallen

ti:

o: 6: språkval, engelskaläxa - tidsuttryck, 5-6: idrott Alléhallen

to:

f: 4: matteläxa (tid), engelskaläxa (djur), 5-6: nomp, 86. språkval, matteprov kap 3-5.

Trevlig helg!

Anna, Ulrika och Helena

Vecka 6

Hej, ännu en vecka har gått. Utvecklingssamtalen pågår och vi hoppas att ni känner att det är givande möten och att ni får möjlighet att ställa de frågor ni önskar. Vi tycker att det är fint att få en