• Admin

Hembrev 4-6


Hej!

Idag har Stefan Janson varit här och berättat om sina resor till olika länder i Afrika, bl a Namibia, Etiopien och Botswana. Han visade fina foton på djur och människor och berättade om upplevelser och möten med olika folkslag. Mycket intressant!

I NO:n arbetar vi med astronomi – läran om rymden och universum. Vi lär oss om varför vi har år, årstider, månader, dygn, natt och dag. Vi har målat vårt solsystem med solen och de åtta planeterna + Pluto och satt upp på väggen i klassrummet. Vi tar reda på fakta om solen, månen och jorden och nästa vecka ska vi lära oss mer om människan i rymden. På quizlet.com tränar vi begrepp. Det finns två olika varianter; Astronomi A (grundläggande begrepp) och Astronomi A+B (för de som vill lära sig lite mer). Vi har gått igenom detta tillsammans och alla kommer att få det som läxa till torsdag v.6.

Åk 6 arbetar med algebra i matematiken. Vi lär oss beskriva hur mönster växer och hur man kan skriva uttryck som sedan kan användas i ekvationer. Prov på detta samt kapitlen 3 (Geometri) och 4 (Koordinatsystem och lägesmått) på fredag v.5!

I ämnet bild tränar vi på att rita cirklar med passare och färglägga med vattenfärg i olika färger och nyanser. De färdiga resultaten sitter på väggen i korridoren!

V.5-10 kommer Martin Hallin hit och gör sin VFU (verksamhetsförlagda utbildning). Martin utbildar sig till lärare och har varit här under tidigare VFU-perioder så några av eleverna känner igen honom.

Utvecklingssamtalen fortsätter v. 5-6. Välkomna!

v.5

m: 4: idrott Alléhallen

ti:

o: 6: språkval, engelskaläxa - tidsuttryck, 5-6: idrott Alléhallen

to:

f: 4: matteläxa (tid), engelskaläxa (djur), 5-6: nomp, 86. språkval, matteprov kap 3-5.

Trevlig helg!

Anna, Ulrika och Helena


Senaste inlägg

Visa alla

Hembrev 4-6

Hej! Tiden går fort, vi har redan gått en fjärdedel av den här terminen. 6:orna har gjort de nationella proven i svenska, bra jobbat! Nästa np är engelska, v.14. Vi börjar närma oss slutet på perioden

Hembrev v.6

Hej alla förskoleklassföräldrar! I måndags var Åk F-3 på konserthuset och tittade på en teater som hette ” Jag sa ju förlåt” Efteråt diskuterade vi vad den handlade om. I bokstavsarbetet har vi träffa

Vecka 6

Hej, ännu en vecka har gått. Utvecklingssamtalen pågår och vi hoppas att ni känner att det är givande möten och att ni får möjlighet att ställa de frågor ni önskar. Vi tycker att det är fint att få en

Kontakta oss

© Copyright 2017 by Önums friskola.

Tel: 0512-10239

E-post: info@onumsfriskola.se

Rektor Aina Västfält

Tel: 070-888 03 66

Adress

Önum Djäknagården 1

534 91 Vara