Hej alla förskoleklassföräldrar!

I måndags var Åk F-3 på konserthuset och tittade på en teater som hette ” Jag sa ju förlåt” Efteråt diskuterade vi vad den handlade om.

I bokstavsarbetet har vi träffat bokstäverna P och Q. P ville gärna spela bingo med de bokstäverna vi hittills mött. Däremot konstaterade vi att Q inte finns i så många ord förutom i olika engelska ord.

Rymdresan har gått vidare och vi har nu åkt till alla planeterna i vårt solsystem. När vi nu landat på jorden igen har vi tittat lite närmare på vår måne. Vi har tittat på lite olika filmer och bl.a. sett när människan tog de första stegen på månen.

I skogen är målet att kunna gran och tall och vilken kotte som tillhör vilket träd. Idag har vi lekt en lek med grankottar där två elever var ekorrar och övriga var granar. De elever som var granar skulle gömma en grankotte på sig själva, lite synlig. Sedan gällde det för ekorrarna att hitta kottarna på sina kompisar utan att behöva röra dem.

På matteleken har vi jobbat med problemlösning. Det blev bra diskussioner när en uppgift kan lösas på många olika sätt och inget är rätt eller fel.

Även på musiken har vi jobbat med matte. Att genom träna på månaderna, räkna baklänges och klockan brukar vara ett bra sätt att lära sig på.

Nästa vecka är det sportlov och veckan efter på onsdagen utgår bad och idrott eftersom vi ska åka skridskor. (Se separat informationslapp)

Vi önskar ett trevligt lov!

Lena och Malin

Hembrev Fritids v. 4

Hej! Som ni säkert märkt har det skett lite personal förändringar hos oss på fritids. Nathalie Freij har börjat hos oss istället för Johannes som är pappaledig. Linnéa och Viktoria har slutat, men Lis