top of page

Klass 4-6 vecka 50


Hej!

Idag delas Nobelprisen ut i Stockholm och Oslo. Fina priser och stolta pristagare. I fredags firade vi Nobel i Önums bygdegård. Där delades fina priser ut till stolta pristagare i litteratur, konst, matematik, uppfinningar och fred/finaste vännen. Vi åt en trerätters middag och bjöds på underhållning. Alla elever satt till bords i två timmar och klarade av det med bravur. Det var härligt att se hur våra äldre elever hjälpte sina fadderbarn till rätta och deras glädje och jubel när prisen delades ut.

Innan vi gick iväg till festen pratade vi om lite tråkiga lekar som har pågått i korridoren främst under lunchrasten. Ibland kan vi behöva påminnas om hur vi är mot varandra och stoppa varandra när det blir fel. Arbetet fortsätter…

Vi har haft förhör i historia och de elever som var sjuka den dagen får göra förhöret på torsdag. Vi kommer att gå igenom förhöret och sedan övergå till religion och de traditioner som hör julen till. Advent, lucia, jul – varför firar vi som vi gör idag och har det alltid firats likadant? Vi undersöker orsaker och konsekvenser och letar likheter och skillnader.

På onsdag morgon firar vi Lucia tillsammans i Önums kyrka kl. 8.30. Bussarna stannar där på morgonen och du som kommer med bil åker direkt dit. Varmt välkomna!

Idag har Ulrika, Sofia och Madeleine på Åsidan åkt till Italien för arbete med vårt Erasmusprojekt. Båda klasser har prövat på sokratiska samtal som denna gång handlade om fem personer som hamnat på en öde ö. Fem kilo mat flyter i land. Hur fördelar du det på bästa sätt och varför? Det blev väldigt intressanta samtal.

Vecka 50

tisdag: matteprov för åk 6

onsdag: Lucia Önums kyrka 8.30

idrott – kom ihåg att lämna in idrottsläxan om du inte gjort det (gäller 5-6:or)

torsdag: Julfest i Önums bygdegård kl. 18.00, anmäl via mejl eller lapp

fredag: Pysseldag på skolan hela dagen – välkomna att vara med denna dag. Vill du vara med och äta lunch får du gärna säga till så vet Sara hur mycket gröt hon ska koka.

Nu tänder vi ljus och myser i decembermörkret – bara sju dagar kvar till jullov!

Välkomna att vara med oss i skolan! Helena, Ulrika, Moa och Anna


bottom of page