top of page

Hembrev vecka 36 4-6


Hembrev vecka 36

Hej! Denna vecka har vi haft besök av Getahun från Etiopien. Vi fick bland annat veta hur det var att växa upp i landet och vilket som är det farligaste djuret. Lektionen avslutades med att vi alla blev välkomnade till Etiopien. Syftet med detta besök var att få ta del av andra människors livsöden samt öka förståelsen för varandras olikheter och förutsättningar i livet.

Valet närmar sig och vi arbetar med det genom att se på serien Dröm om demokrati. Den handlar om Sverige 2040 där människorna blivit lata och inte arbetat för demokrati. Därför styrs landet av en diktator. Vi arbetar också med studiematerial från Sveriges Riksdag. Eleverna har i grupper bildat partier som har valt en fråga att driva för Önums Friskola. Denna presenteras på en valaffisch och nästa fredag äger vårt val rum. Vi har också valt representanter till skolans elevforum.

Elever och föräldrar i klass 6! Är ni intresserade av att sälja fika till klasskassa 6-7/10 så får ni höra av er till skolan senast fredag annars ska vi fråga vidare.

Önumsloppet fredag 14/9.

Måndag: Idrott klass 4 – ute. Engelskalektion med Emilia som besökt skolan tidigare

Tisdag: Läxa glosor: engelska klass 6

Onsdag: idrott klass 5-6 – ute

Fredag: Nomp 4-6, skolval

Trevlig helg! Ulrika, Helena och Anna


bottom of page