top of page

Hembrev vecka 3, 4-6:or


Välkomna tillbaka till ett nytt år med nya utmaningar och förväntningar… Vi är laddade med en massa saker som vi ska fylla veckorna fram till sommarlovet med.

I so har vi fortsatt vårt etikarbete som vi började med innan jul. Vi har diskuterat olika moraliska frågor med fokus på jämlikhet och jämställdhet. Vad är typiskt tjejer och vad är typiskt killar? Vad händer om en tjej inte är typiskt tjejig och tvärtom? Vi har haft mycket intressanta diskussioner både parvis och i helklass. Nästa vecka ska vi titta på filmen ”The boy in the dress” och diskutera dess budskap. Eleverna får etiska begrepp i läxa. De har fått med sig en lapp hem och de kan också träna på www.quizlet.com AnnaL70 Etik. Veckan därpå går vi över till historia och vad som hände på1800-talet i Sverige och övriga världen.

I svenska har båda klasserna fått skrivuppgifter som har varit berättande texter. Det har handlat om 17 diamanter i gul klass och om en hund i grön klass. Vi tittar på innehållet och hur vi kan utveckla det, men också formen när det gäller stavning och meningsbyggnad. Vecka 6 är det nationella prov i svenska för klass 6, tisdag och torsdag förmiddag. Då kommer två delprov som prövar läsförmågan och två skriftliga delprov.

Vi vill påminna om att inga ledigheter för åk 6 beviljas de dagar då det är nationella prov: 5/2 och 7/2 svenska

8/4 och 10/4 engelska

6/5 och 8/5 matematik

Onsdagen den 23 januari ordnar vårt elevforum en resa till Lidköping där vi ska åka skridskor tillsammans hela skolan. 4-6:or åker från skolan ca 9.20 eftersom 6:or har språkval på morgonen. Denna dag ska vi ta med skridskor, hjälm och matsäck samt ta på oss kläder för en dag utomhus med idrott. Vi är tillbaka på skolan14.45 och hoppas på en trevlig dag!

Vecka 3

måndag: idrott klass 4

onsdag: idrott klass 5-6

torsdag: so-läxa Etik, www.quizlet.com AnnaL70 Etik

fredag: engelska klass 4 London, klass 5,6 tidsuttryck. Nomp


bottom of page