top of page

Hembrev 4-6


Hej!

Vinterkylan är här igen, tänk på att ha på varma kläder så att man slipper frysa på rasterna! På NO:n har vi börjat med ett nytt område; Värme och energi. Den här veckan har bl a lärt oss mer om hur man ska klä sig för att hålla sig varm, hur värme kan spridas, vilka ämnen som leder värme bra/dåligt och hur isbjörnar och fåglar är anpassade för att leva i kallt klimat. Andra mål med arbetsområdet är att kunna ge exempel på olika energiformer och energiomvandlingar, kunna berätta om olika energikällor och deras för- och nackdelar samt veta vad växthuseffekten är. Vi ska också arbeta med att planera, genomföra och dokumentera en undersökning.

Årets Grön flagg-tema är ”Stad och samhälle” och ett av områdena i temat handlar om trafik och vägmärken. Vårt SK-mål är att alla elever ska kunna utseende och betydelse av minst tio vägmärken. Man kan träna dessa på quizlet (Helena 7107). Alla har fått rita var sitt vägmärke i två versioner; en avbild av det verkliga märket samt en egen variant av samma märke.

I tisdags hade vi besök av en grupp pedagoger från Wales. De var här för att lära sig mer om det svenska skolsystemet. Några elever från 5-6:an visade dem runt och berättade om vår skola - ett fantastiskt tillfälle att få använda sina engelska språkkunskaper.

På onsdag är det skridskodag i Lidköping. 4-5:or har lektion på morgonen innan bussen kommer vid 9:20. Då åker vi vidare till Vara och hämtar 6:or som haft sin språklektion på Alléskolan.

På fredag är det multiplikationstabelltest. Även om man klarat testet tidigare så är det viktigt att hålla tabellkunskaperna vid liv. Allt arbete i matematiken blir så mycket enklare och går så mycket fortare om man är säker på tabellerna.

V. 4-6 är det dags för utvecklingssamtal. Om ni inte fått en lapp med en av de tiderna ni önskat så kommer den inom de närmaste dagarna! Välkomna!

V.4

M: 4: idrott

Ti:

O: Skridskodag i Lidköping. Ta med skridskor, hjälm, matsäck och lämpliga kläder

To:

F: Tabelltest, 4-6: engelskaläxa, 4,6: nomp, 5:matteläxa – arbetsblad

Trevlig helg!

Anna, Ulrika och Helena


bottom of page