top of page

Vecka 5 klass 4-6


Hej!

Denna vecka inleddes med en samling där vi uppmärksammade Förintelsens minnesdag som var den 27 januari. Vi lyssnade på Historien om Bodri av Hedi Fried, en överlevare och en förmedlare av det som hände under andra världskriget. Hon vill berätta om det som hände så att det aldrig ska hända igen.

I so har vi börjat med Sveriges historia under början av 1800-talet. Vi försöker sätta in händelser i kronologisk ordning på en tidslinje. Vi undersöker orsaker och konsekvenser. Hur kunde en fransk general bli kung i Sverige? Varför vill vissa människor ha mycket makt och vilka kan konsekvenserna bli? Vi har snuddat vid amerikanska frihetskriget och franska revolutionen – hur påverkade det vårt land? Vilka likheter mellan då och nu kan vi se och vilka skillnader? Igår tittade vi på en dokumentär, Shoah, som visade vilka grymheter som utspelade sig under förintelsen. Det som är läskigast, enligt eleverna, är att det har hänt på riktigt. Nu får vi tillsammans arbeta vidare för alla människors lika värde. Forum för levande historia är en bra sida om man vill läsa och lära sig mer om historia. De elever som önskar kommer också få med sig en bok hem - om detta må ni berätta…”

På tisdag och torsdag förmiddag har årskurs 6 nationella prov i svenska. De har idag haft en förberedande lektion. Det kan vara bra att ha med sig en extra frukt eller liknande att ta på rasten emellan.

Vecka 6

måndag: idrott åk 4

tisdag: NP svenska åk 6

onsdag: idrott åk 5-6

torsdag: NP svenska åk 6

fredag: Nomp

Sportlov vecka 7

Trevlig helg! Ulrika, Helena och Anna


bottom of page