top of page

Hembrev 4-6


Hej!

Hoppas att ni har haft en skön ledighet och kunnat njuta av solen och ljuset i helgen.

Vi har haft ett förhör på området Värme och energi och nu går vi vidare med Ljus och ljud. Vad är ljud? Hur kan vi höra? Hur sprider sig ljudet i olika material? Vad är ljus? Hur kan vi se? Vad är en lins? Hur fungerar glasögon? Detta är några av frågorna vi ska ta reda på under några veckor framöver.

På bildlektionerna arbetar vi med gipsbindor, något som de flesta inte hade använt tidigare. Uppgiften var att tillverka en modell av valfritt föremål med hjälp av gipsbindor och andra material. Föremålen ska sedan målas. Härligt att se skaparglädjen och uppfinningsrikedomen!

På fredag har 5:ans och 6:ans mattegrupp prov på de två senaste kapitlen; 5: Tal och Bråk, 6; Tal och Enheter och skala. Veckans nompuppgifter handlar om detta och det kan också vara bra att läsa sammanfattningarna och repetera lite i matteboken!

Måndagen den 27 maj är det praodag för alla 4-6:or. Var och en ansvarar för att skaffa en plats att vara på. Börja redan nu att fundera över intressanta platser. Närmare information kommer senare!

Vi påminner om att lämna in lappen om klassfotboll och språkval (åk 5)!

V.11

M:

Ti:

O: 5-6 idrott

To: Elevforum, läxförhör historia

F: Nomp, 5-6 engelskaläxa, 5-6 matteprov

Schemabrytande aktiviteter innan påsk:

19/3 Naturdag på Mossbrott

21/3 Rocka sockor – morgonsamling

4/4 Besök av polis Anders Jonsson

8,10/4 NP engelska (åk 6)

12/4 Påskpromenad Mossbrott

Vi önskar er en fin vecka!

Anna, Ulrika och Helena


bottom of page