top of page

Hembrev 4-6


Hej!

På måndag får vi besök av Annelie från folktandvården. Hon ska ha en munhälsolektion med åk 5 och fluorlacka 6:ornas tänder.

På bildlektionen har vi prövat att rita med kolkrita, en teknik som många tyckte var både rolig och kladdig. Nästa vecka fortsätter arbetet och då ska vi rita våra broar som vi letat fakta om och redovisat för varandra om den här veckan.

Vi håller på att avsluta arbetet med bakterier och virus. Igår hade vi ett skriftligt läxförhör där många visade på goda kunskaper. Några behöver läsa på lite till och på torsdag får de ett nytt förhör.

Årets Grön flagg-tema är ”Djur och natur” och våra tre utvecklingsområden handlar om Allemansrätten, Utrotningshotade djur samt ”Från jord till bord”. Nästa vecka arbetar vi med ”Bonden i skolan” på olika sätt och på fredag har vi en Grön flagg-dag med stationer kopplade till bondens arbete.

Terminens utvecklingssamtal är klara och vi arbetar på olika sätt med de mål som sattes under samtalen. Många har som mål att vara säker på multiplikationstabellerna och första måndagen varje månad har vi tabelltest för att se om vi förbättrar oss.

Vi påminner om årsmöte/föräldramöte torsdagen den 10 oktober! (se tidigare inbjudan). Kom håg att anmäla om ni kommer eller ej! Maila gärna till Anna eller Helena innan mötet om ni önskar vara klassföräldrar under det här läsåret eller om ni har några speciella frågor/funderingar som ni vill att vi tar upp under föräldramötet!

V.40

M: 4: idrott Alléhallen, 5: munhälsolektion, 6: flourlack

Ti:

O: 5-6: idrott Alléhallen, 6: engläxa

To:

F: 4: ma-läxa, 5-6: nompläxa ma-läxa, 5: engelska glosor, 9:00-11:00 Grön flagg-dag

Trevlig helg!

Anna, Ulrika och Helena


bottom of page