October 18, 2019

Hej!

Hösten är här och dagarna blir kortare… Tänk på att använda reflexer så att ni syns i mörkret! Det kan bli lite blött och smutsigt på golvet i korridoren när det regnar ute och då kan det vara skönt med innetofflor!

I no:n arbetar vi med ”Kemiska reaktioner”. För att veta vad en kemisk reaktion är behöver vi veta att allting är uppbyggt av atomer. Den här veckan har vi lärt oss förklara följande begrepp; atom, molekyl, grundämne och kemisk förening. Vi har också lärt oss mer om vad fotosyntes är. Målen med det här området är bl a att känna till några grundämnen och deras kemiska beteckningar, t ex väte=H, kol=C, förklara fotosyntesen, ge exempel på kemiska reaktioner och veta vad som behövs för att en eld ska kunna uppstå.

På onsdag klockan 18:00 hälsar vi alla föräldrar välkomna till Samrådsmöte. Per Lund från Vara familjeteam informerar om vilka de är och vad de gör samt pratar om föräldraskapets utmaningar under skoltiden. Efter samrådsmötet är det dags för föräldrarådsmöte för alla klassföräldrar tillsammans med Aina. Vi saknar fortfarande klassföräldrar i åk 5 – hör av er om ni vill vara delaktiga det här läsåret! Som klassförälder deltar man i två föräldrarådsmöten per termin där man beslutar om bl a julfest, röjardag, skolresor och skolgårdsfest. Man är också med och ordnar med det som behövs vid dessa tillfällen. Ansvaret för klassfotboll ligger inte på klassföräldrar utan där behövs andra fotbollsintresserade föräldrar som kan ställa upp. Vi har en ansvarig förälder i åk 6 men behöver minst en till. Hör av er om ni är intresserade!

På torsdag firar vi FN-dagen med gemensam morgonpuls, morgonsamling och sedan åker åk 3-6 till Sofia där vi kommer att ha en skogsdag med olika aktiviteter. Ingen matsäck behövs men kläder efter väder. Vi åker buss och är tillbaka på skolan vid skoldagens slut.

V.43

M: 4 - idrott

Ti:

O: 6 - engelskaläxa, 5,6 – idrott, 18:00 Samrådsmöte

To: Skogsdag, kläder efter väder!

F: Nomp, 4,5 – engelskaläxa

Trevlig helg!