top of page

Hembrev v 9

Hembrev v 9

Vi hade en härlig skridskodag i Lidköping i onsdags! Vi hade isen nästan för oss själva förutom några Villaspelare som var där och sköt på mål och filmade en liten stund. Vädret visade sig från sin bästa sida så många valde att även ta en tur på utomhusisen. Där fanns det en snöhög att sitta i en stund. Alla gjorde sitt bästa och de flesta åkte skridskor från det vi kom till vi åkte hem med undantag för en kort matpaus.

Det är roligt att se att läsningen går framåt med stormsteg! Tack för stöd hemifrån med läsläxan, vi ser fina resultat! Under några veckor har vi jobbat med rymden och denna vecka lär vi 1-2or oss om stjärnbilder. Vi lär oss känna igen några av de man ser på himlen och lyssnar på berättelser från förr om vad de föreställer. Vi har lyssnat på berättelsen om Orion och de 7 systrarna, tittat på Karlavagnen pratat om några stjärntecken som tex Tvillingarna och Lejonet. Idag har vi också hunnit med att göra egna stjärnbilder och hittat på berättelser om dem.

Passa på att titta på stjärnhimlen under veckan och se om ni tillsammans kan urskilja några av stjärnbilderna. Imorgon får de med sig en liten karta över vad man kan se på himlen, som en liten frivillig men rolig läxa att göra tillsammans.

Matteläxa för åk 1 denna vecka är lilla minus. Matteläxa för åk 2 är stora minus. De får ett arbetsblad som de ska göra en liten stund om dagen. Vi övar en gång i skolan imorgon. Åk 3 har NOMP.

Den 3e och 4e mars i vecka 10 är det studiedagar. Barnen är lediga och vi personal studerar. Fritids är öppet den 3e mars. Den 4e mars är fritids stängt.

Måndag: Ny läsläxa! 3or idrott

Tisdag: Åk 1 och 2 Frivillig stjärnbildsläxa

Onsdag: Tigergruppen- bad och Lille Skuttgruppen- idrott

Torsdag: Vi går till skogen som vanligt. Tänk på lämpliga kläder beroende på väder.

Fredag:

Hälsningar

Lisa, Karin och Malin

bottom of page