top of page

Hembrev 4-6

Hej!

Tiden går fort. Jag (Martin) tänkte avrunda med några rader i detta veckobrev då det är min sista vecka i Önum. Först vill jag tacka för jag fått möjligheten att lära känna era barn och fått följa dem under dessa veckor. Jag går lärarutbildning tredje året i Karlstad och gör min VFU (praktik) i Önum med Helena som handledare. Jag har då främst följt Helena och varit med på hennes lektioner. Då har fokus varit på matematik och de naturorienterande ämnena. Jag har haft extra fokus på mattelektionerna i åk 5 där vi jobbat med bråk under fyra veckor. Jag har även varit delaktig i några engelskalektioner för åk 4. Jag kommer att hoppa in i klasserna vid behov så jag försvinner inte helt. Jag kommer med stor säkerhet även att göra min sista VFU-period i höst här på Önums friskola.

I vårt Grön flagg-arbete har vi tre utvecklingsområden som eleverna varit med och bestämt. Under de två senaste veckorna har vi arbetat med ett av dem - utrotningshotade djur. Vi utgick från listan med tio av världens mest hotade djurarter och jobbade sedan i grupper med det djuret som gruppen valt. Igår redovisade vi för varandra i tvärgrupper. Vi har lärt oss mer om de olika djuren; t.ex. var de lever, varför de är hotade och vad man kan göra för att hjälpa dem.

När det gäller so-läxan på Seterra så är vårt fokus på Europas länder, huvudstäder, berg och vattendrag. Detta är ett av kunskapskraven för årskurs 6. För elever i 4-5:an återkommer denna del. Eleverna väljer själva vad de vill träna på och bli förhörda på.

Vi påminner alla föräldrar i åk 6 om att blanketten för medgivande av överlämning till högstadiet ska fyllas i och lämnas in till oss!

v.11

måndag: 4 - idrott Alléhallen

tisdag: 5: engelskaläxa

onsdag: 5-6 - idrott Alléhallen, 6: språlval

torsdag: SO-läxa Seterra

fredag: nomp, 4,6 engelskaläxa

Vi önskar er en fin helg!

Martin, Anna, Ulrika och Helena

bottom of page