top of page

Hembrev Å-sidan mars 2020

Hembrev från Å-sidan 5/3 - 20.

Nu har Saga och Cattaleya varit på Lekextra och köpt ett spel för presentkortet vi fick av Optiker Green som tack för vår julskyltning.

Våra kvalitetsmål börjar bli färdiga.

Svenska: Alla sagor från skogen och vännerna i kungaskogen klara. De ska gå över till skolan och läsa upp dem för de andra barnen. Sagorna är väl genomförda av era barn.

Natur och grönflaggmål: De är så intresserade och nyfikna om naturen. Nu jobbar vi på ett insektshotell. Vårt grönflagg mål är djurens välmående. De har gjort fågelmatare till våra fåglar så nu är det insekternas tur. Barnen visar stor empati för djuren och för vår jords välmående. De är mycket engagerade i vårt miljöarbete.

Matematik: De leker, ser siffrans värde och upplever siffrorna i tiokamraterna.

Svenskagruppen (personal från alla klasser) har ett språkprojekt som vänder sig till alla barn på verksamheten från1år till12 år. Vi ska framföra natursången på vårt eget sätt på en morgonsamling 30/4. Det skapar gemenskap och samverkan på Önums friskola.

Barnen har diskuterat och lekt känslan - ordet EMPATI som finns med i vårt Gretaarbete. Årets Å-sidare är mycket öppna och pigga på diskussion.

Alla barn födda -14 går över till skolan för att känna på lokalerna och miljön tillsammans med en pedagog. I Maj får de tre tillfällen att vara tillsammans med er föräldrar, Lena och Malin. Sista gången kan ni stanna på lunch.

Viktiga datum.

7/4 kl:9.30-11. Mor och farföräldrafest. Påsk sånger och fika.

14/4 Resa till Vänermuseet för alla barn födda 2014.

19/5 Familjefest alla välkomna.

26–27/5 Vernissage av månadsmänniskan på förskolan.

28/5 Bussresa till Mösseberg med alla barn på å-sidan.

11/6 Avslutningsfest för alla barn födda 2014 med familjen i matsalen.

16/6kl: 14.30 Midsommarfest på förskolan med tårta, dans och sång. Alla är välkomna.

Sommarstängt V29 och 30.

Vårhälsningar från Helena, Nicole och Britt-Marie.

bottom of page