top of page

Hembrev Stubben mars

Hej på er!

Vi hälsar Theo med familj välkomna till Stubben.

Förra veckan fick barnen planera blommor, paprika och tomat som vi har på avdelningen.

Barnen har även fått måla en mjölkkartong som ser ut som en kanin. I mjölkkartongen kommer barnen få möjlighet till att odla krasse. I systematiska kvalitetsarbetet får barnen möjlighet att skapa med hjälp av olika material. Detta har vi gjort under årets lopp utifrån vårt tema Vännerna i Kungaskogen. Barnen har skapat igelkottar, skator och senast kaninen. Detta fortsätter vi med hela terminen.

För någon vecka sedan var avdelningen nere vid tipin. Vi läste bok, åt frukt samt utforska miljön. Barnen upptäckte att det var hål i tältet och att det fanns ljuslyktor inne i tipin. Tillsammans pratade vi om vattnet och vad som fanns i omgivningen.

I Grönflagg arbetet sopsorterar vi. Vi använder oss av sopmonstren pappis och plastis för att sortera vart vi slänger exempelvis mjölkkartong och plastförpackningar. Detta gör vi både inne på avdelningen samt tar med oss ut till återvinningsstationen.

Mor- och farföräldrarna träffen blir tyvärr inställd men som det ser ut just nu så är familjefesten planerad den 19 maj. Mer info kommer.

Den 26-27 maj vernissage av månadsfigurerna.

Midsommarfest den 16 juni kl. 14.30, alla är välkomna det bjuds på tårta.

Vecka 29 och 30 är det semesterstängt.

Är det något annat ni funderar på så är det bara att fråga!

Hälsningar

Marie, Ulrika, Nicole och Hanna

bottom of page