top of page

Hembrev 4-6

Hej!

Idag har vi gått den traditionella påskpromenaden på Mossbrott i härligt vårväder. Vi har varit på olika stationer och ätit våfflor, träffat häxor, gått tipspromenad, testat minnet, haft pulsaktiviteter och lekt.

I no:n arbetar vi med vatten och de olika aggregationsformerna fast, flytande och gas. Vi har gjort enkla experiment och tränat på att skriva labbrapporter. Vi har också tränat på att känna igen olika fåglar (läten och utseende) och några vanliga vårblommor.

Karin (lärare i åk 1-2) har en man som arbetar som programmerare. Han har varit här och lärt oss lite om hur man programmerar i Scratch. Han kommer en gång till efter påsk. Vi har också provat på enkel programmering på matteportal.se.

Nästa vecka är det påsklov och veckan efter lovet (v.16) är det bad för åk 5-6 på onsdag. Inga nya läxor den veckan men de som inte har gjort klart gamla nomp-uppdrag kan göra det!

Martin Strandholm har varit här och visat oss hur man använder Teams. De elever som har varit borta länge har inte fått någon utbildning i Teams och därför har vi inte heller lagt ut några obligatoriska uppgifter där. Istället har vi mailat hemuppgifter till er föräldrar så att ni kan se lite av det vi har arbetat med under veckan.

Vi hoppas att alla får vara friska och önskar er en riktigt skön ledighet och Glad Påsk!

Anna, Ulrika och Helena

bottom of page