top of page

Hembrev 4-6

Hej!

Årets skräpplockarvecka är avslutad och alla på skolan och förskolan har hjälpts åt att plocka skräp. Åk 4-6 har plockat längs cykelvägen mot Emtunga och i dikena på vägen mot Mossbrott. Vi hittade mest föremål av plast samt det vanligaste skräpet i Sverige - fimpar. Vi har läst om nedskräpning i Lilla Skräpplockarrapporten från Håll Sverige Rent.

Vårens traditionella röjardag är inställd men tillsammans har alla på skolan jobbat med att göra skolgården fin. Vi har bl a rensat ogräs, plockat pinnar, krattat, målat fotbollsmålen och kingplanerna, fyllt på sand i sandlådorna. Alla belönades för gott arbete med varsin glass.

Ett av målen i vårt Grön Flagg-arbete är att veta vad allemansrätten innebär och att kunna säga minst tre saker man får göra och tre saker man inte får göra. De flesta visste ungefär vad allemansrätten innebär men var lite osäkra på vad som gäller i vissa situationer. Under veckan har vi tittat på filmer för att repetera.

Idag har vi haft en Grön Flagg-dag på Mossbrott. I faddergrupper har vi besökt fem olika stationer som på olika sätt handlade om allemansrätten och nedskräpning.

Vi påminner om vad som gäller när man åker buss: man sitter stilla, använder bälte och lyssnar på busschaufförens instruktioner. Detta är en hälsning från Larssons Buss och gäller för allas säkerhet! Den som inte följer detta får inte åka med bussen under 14 dagar och har sedan följer en prövoperiod på ytterligare 14 dagar.

v. 19

m: 4 - Idrott på Mossbrott

ti:

o : 5,6 - Idrott på Mossbrott

to: Läxa: Quizlet - Ekonomi

f: 4: Matteläxa: träna tabeller, engelskaläxa: glosor

5: Nompläxa

6: Nompläxa, engelskaläxa (skriv ett kapitel på The Magic Door)

Vi önskar er en fin Valborg och 1 maj!

Anna, Ulrika och Helena

bottom of page