top of page

Hembrev 4-6

Hej!

I tisdags hade vi en härlig GRETA-förmiddag. Vi hade en gemensam morgonsamling på fotbollsplanen och sedan samlades vi i faddergrupper i olika klassrum där vi presenterade oss för varandra, pratade om var vi känner oss trygga/otrygga på skolområdet samt kom med förslag på hur vi kan göra vår skola tryggare, rättvisare och roligare.

I onsdags var tandsköterskan Annelie här och fluorlackade tänderna på elever i åk 6 samt hade en munhälsolektion med åk 5. Nu vet vi hur vi ska göra för att hålla våra tänder friska!

I tekniken har hälften av eleverna i 4-6:an börjat med ett bilprojekt i tekniken. Målet är att bygga en bil som rullar långt och rakt. Var och en började med att fundera över vilken typ av bil som skulle byggas och gjorde sedan en skiss och ritningar. Nästa vecka är det dags att börja bygga. Man ansvarar själv för att ta med material, t ex kartong eller mjölkpaket, men resten finns här i skolan.

I no:n arbetar vi med grundläggande begrepp inom biologin; atom, molekyl, cell, organ, organism och Carl von Linné. Målen är att förstå och förklara dessa ord. Eleverna har arbetat i grupper på olika sätt som de själva valt (t. ex. film, teater, Power Point…) Gröna klassen har redovisat för varandra och på måndag är det gula klassens tur. Vi har också tränat på att känna igen och namnge några vanliga träd. Detta är läxa till nästa fredag (quizlet – Helena7107), förhör blir måndag/tisdag veckan därpå.

På tisdag är det skolfotografering. Stefan Janson kommer hit och fotograferar samtliga elevgrupper, ej enskilda foton.

På onsdag är det dags för Önumsloppet. Vi går till Mossbrott efter första lektionen och räknar med att starta loppet vid 10:30. Vi stannar sedan kvar i skogen och har uteaktiviteter tills bussen hämtar oss 14:45. Ta med matsäck, bra kläder att springa i och i övrigt kläder efter väder!

v.38

M:

Ti: Skolfotografering

O: Önumsloppet

To: 5-6 Idrott ute

F: Nomp, trädläxa (quizlet)

Trevlig helg!

Anna, Ulrika och Helena

bottom of page