top of page

Hembrev 4-6

Hej!

I morgon fredag är alla elever lediga men personalen arbetar på skolan.

Från och med nästa vecka kommer idrottslektionerna att vara inomhus. Åk 4 åker till Alléhallen i Vara på onsdagar och åk 5-6 åker till Vedumshallen på torsdagar. Ta med inomhuskläder, tvål och handduk!

Skolsköterskan saknar hälsouppgifter samt svar på erbjudande om HPV-vaccination. OBS! Från och med i år gäller detta även pojkar! De som är berörda har fått nya lappar. Fyll i dem och lämna in under nästa vecka!

I tekniken börjar bilarna ta form och färg, det ska bli spännande att se de färdiga resultaten. Om tre veckor har halva terminen gått och då kommer grupp 1 att ha musik och grupp 2 teknik under resten av terminen.

I biologin har vi gjort undersökningar och tränat på att skriva en laborationsrapport. Vi har också tränat på att ställa frågor som man kan få svar på när man gör undersökningar samt kommit med förslag på hur man kan förbättra undersökningar för att de ska ge ett säkert och rättvist resultat.

Flera elever har som mål att kunna teckna ett ansikte med naturliga proportioner. Detta tränar vi på med hjälp av en instruktionsvideo och målet är att alla ska göra ett självporträtt med skisspenna där man liknar sig själv!

Lådorna och korgarna för borttappade kläder är än en gång fulla med fina kläder som saknar ägare. Under veckans Elevforum beslutade vi att varannan månad sortera och visa kläderna i klasserna. Hittar vi inte klädägaren kommer vi att skänka kläderna till välgörande ändamål. Vi vill be er föräldrar att titta lite extra noggrant i lådorna. Under v 41 kommer vi att skänka kläderna till välgörande ändamål. Tänk även på att märka era barns kläder så är det lättare att hitta ägaren om det ligger kvarglömda kläder på skolan och fritids.

Elevforum vill vädja till er föräldrar om att parkera på den stora parkeringen när ni ska hämta era barn för att underlätta för skolbussen och för att öka barnens säkerhet och glöm inte att stänga av din bil.

v.40

m:

ti:

o: 4-idrott, 6 - språkval

to: 5 - matteprov, 5-6 idrott, 6 - engelskaläxa

f: 4 - matteprov, engelskaläxa, 5 - engelskaläxa, 6 - nompläxa, språkval

Vi önskar er en trevlig helg!

Anna, Ulrika och Helena

bottom of page