top of page

Hembrev 4-6

Hej!

Då var vi igång efter lovet igen och nästa vecka kommer vi att ha en läsvecka på förskolan och skolan. Under veckan kommer vi att fokusera på läsning, böcker och författare på olika sätt samt räkna antalet sidor vi läser. Hur många sidor läser vi tillsammans?

På onsdag, torsdag och fredag kommer vi att ha bokbytardagar. Om man vill så får man ta med sig en bok hemifrån och byta den mot någon annan i skolan. Detta är helt frivilligt!!

Vi avslutar på fredagen med att redovisa vad vi gjort under veckan och då får man gärna klä ut sig till en bok/sagofigur om man vill.

I åk 5 har vi ett läsprojekt där vi läser boken ”En pojke i randig pyjamas” av John Boyne. Det är en stark bok som kräver diskussion då den genom en nioårings ögon beskriver en del av förintelsen. Femmorna har i läxa tills på onsdag att läsa ett kapitel ur boken och ni får gärna hjälpa dem att läsa! Det är också en mycket bra bok även för vuxna.

Åk 4 har nästa fredag ma-prov på kap 2 – multiplikation och de har idag fått med sig en lapp hem om provet. Deras mattebok finns även digitalt och där har de tillgång till boken, filmer och många övningar de kan träna på.

V.46

m.

ti.

o. språkval åk 6,idrott åk 4, åk 5 – läsa kap 7 – En pojke i randig pyjamas, ma-prov åk 6 – decimaltal, procent och sannolikhet

to. NP sv åk 6 , idrott åk 5-6, engelska klass 6

f. språk åk 6, åk 4 – ma-prov – multiplikation

Ha en bra helg!

Helena, Anna och Ulrika

bottom of page