top of page

Hembrev 4-6

Hej!


Arbetet med kroppen fortsätter och hittills har vi lärt oss mer om celler, huden, skelettet, blodet och andningen. Vi lär oss genom bl a genom att läsa, se på film, svara på frågor, träna begrepp på quizlet, fylla i lucktexter och göra enkla undersökningar.


I SO arbetar vi med inre och yttre krafter som påverkar jordytan. Vi har sett på filmer och läst i geografiboken, tränat begrepp på quizlet och blooket. Läxa till fredag är att kunna begreppen som finns på quizlet, AnnaL70 – users – Inre och yttre krafter som påverkar jordytan. Filmerna kan man titta på igen via www.digitalpedagogik.se, klasskonto och texterna kan man lyssna på via inläsningstjänst, men läxa är att kunna begreppen. De kommer med även i pappersform.


På måndag har vi en schemabrytande dag som handlar om FN, diskrimineringsgrunderna och globala målen. Ingen idrott för åk 5!


De elever i åk 6 som har anmält att de vill vaccinera sig mot covid-19 kommer att få göra det på måndag morgon.


Åk 5 arbetar har under de senaste veckorna arbetat med bråk i matematiken. Prov på detta blir på tisdag efter lovet (v.45). Under nästa vecka sammanfattar och repeterar vi det vi lärt oss och tränar också genom att göra nomp-läxan.


Idag har vi haft skriftligt förhör på Blodet. De som inte hade läst på eller fått godkänt resultat får nytt förhör nästa vecka! Påminn gärna era barn om att träna på quizlet.com (Helena7107 – Blodet)

v.43

m: Fira FN-dagen, åk 6 - covid 19-vaccination

ti: 4 - idrott, 6 - idrott, språkval

o:

to: 6 - idrott, 5 (Lönnen) idrott

f: Alla - SO-läxa, 5,6 - nompläxa, 6 - språkval

Trevlig helg!

Anna, Ulrika, Sofia och Helena

Comments


bottom of page