top of page

Hembrev 4-6

Hej på er!


Hoppas att ni har haft ett skönt jullov och känner er utvilade inför en ny termin! Snön har äntligen kommit, tänk på att ta med bra och varma kläder för att slippa frysa.


Innan jul gjorde alla ett litet klocktest (analog och digital tid). Flera elever är lite osäkra och behöver träna på hur man säger aktuell tid på olika sätt, t. ex. ”fem i halv fyra, 3:25,15:25” och ”kvart över elva, 11:15, 23:15”. Träna gärna på detta hemma när det finns tillfälle!


På bildlektionerna tränar vi på att framställa bilder med djup genom att använda skuggor och överlappning samt förgrund, mellanplan och bakgrund.


På torsdag har åk 5 matteprov. Det handlar om det som vi arbetade med före jul (Geometri, kap.3). Den här veckan har vi läst sammanfattningen och repeterat tillsammans och enskilt. Nästa veckas matteläxa är att träna inför provet, se lapp och arbetsschema!


I nuläget vet vi inget annat om 6:ornas språkval än att de ska åka till Alléskolan som vanligt nästa vecka på onsdag och fredag. Vi meddelar om det blir någon ändring.


v.2


m:

ti:

o: 4 - idrott bygdegården, 6 - spåkval

to: 4 - matteprov, 5-6 - idrott bygdegården

f: 4,6 - nompläxa, 6 - spåkvalTrevlig helg!

Anna, Ulrika och Helena

Comentarios


bottom of page