top of page

Hembrev 4-6

Hej!

Nu har alla grupper i Linden och Lönnen besökt biblioteket i Vara. Vi har fått många boktips av bibliotekarien och lärt oss hur man hittar olika böcker på barn/ungdomsavdelningen. De som inte hade med sitt lånekort fick låna på skolans kort och ansvarar själva för att böckerna kommer tillbaka i tid. (Kvitto finns i de lånade böckerna).


I kemin har vi lärt oss vad en kemisk reaktion är och tränat på att förklara hur fotosyntesen och förbränningen går till. Den här veckan har vi gjort ett experiment med frågeställningen “Spelar vattentemperaturen någon roll för hur snabbt reaktionen sker mellan vatten och en brustablett?” Efter några ordentliga smällar fick vi ett tydligt resultat. I samband med detta tränade vi på att skriva en laborationsrapport.


I tekniken fortsätter grupp 2 med brobygget. Ta gärna med material (t.ex. kartong) hemifrån!

De muntliga nationella proven för åk 6 kommer att genomföras följande dagar:

svenska: onsdag 23/11

matematik: torsdag/fredag 1-2/12

engelska: onsdag 7/12

Vi gör alla förberedelser i skolan och man behöver inte träna på något hemma.

Vi hälsar alla välkomna på Röjardagen imorgon lördag klockan 10-13. Se separat mail som kom i slutet av oktober. Kom och var med när ni vill och kan, det finns mycket löv att kratta!

V.46

M:

Ti: 6 - språkval, idrott

O: 4 - matteprov kapitel 3 (division), Linden - idrott/bad (Hugo, Malte, Ivar, Alyssa, Sabah, Ivar, Leo DV, Jacob, Olivia)

To: Lönnen - idrott

F: Engelskaläxa, 6 - språkval

Trevlig helg!

Arbetslag 4-6

Commentaires


bottom of page