top of page

Hembrev 4-6

Hej!

Nästa vecka är det höstlov och idag har vi avslutat veckan med ett Halloweendisco och mys i klasserna. Höstlovet kallas ju numera även för läslov och nedan finner ni lite info om detta från Läsrörelsen. Eleverna har också fått med sig en läslovslapp hem som kommer från biblioteket i Vara. Vill man delta, så gör man läsuppgifterna på lappen och lämnar sedan in den till oss eller biblioteket v. 45 så är man med i en utlottning av priser.

Läslov är lite som ett grävlingsgryt, det har många ingångar.

Läslov bjuder in till en hel vecka av lustfyllt berättande. För att alla ska känna sig välkomna öppnar vi många ingångar till läsandet. En blogg kan vara en lika bra väg in som en bok. En hiphoptext eller en vers av Hellsing kan båda visa på språkets möjligheter. Seriestripen kan öppna dörren till berättandet likaväl som historierna om Pippi Långstrump.

Håll utkik efter bokbytardagar, skrivarverkstäder, filmvisningar och mycket mer som kommer att äga rum över hela landet. Många gånger på oväntade arenor. Vi vänder oss till alla som vill ha något roligt och meningsfullt att göra denna mörka höstvecka. Så glöm höstlovet. Välkommen till LÄSLOV vecka 44.

LÄSLOV vecka 44 är ett brett läsfrämjande samarbete genom Läsrörelsen med elevorganisationer, bokförlag, bibliotek, bokhandel, idrottsföreningar, fackliga organisationer, kulturinstitutioner och företag i ett stort växande nätverk.

(Och förresten, rekordet för ett grävlingsgryt är hela 178 ingångar.)”

v.45

m. morgonpuls

ti. Språkval och idrott åk 6, idrott Lönnen

o.

to. Idrott 4–6 Linden

f. språkval åk 6

Ha en fin ledighet!

Arbetslag 4-6

bottom of page