top of page

Hembrev 4-6

Hej!

Nu känns det som om våren är på väg - det blir varmare, ljusare, fåglarna kvittrar och snödropparna tittar fram, härligt!


På tekniklektionerna arbetar vi med programmering och lär oss begrepp som t ex sprajt, kod, villkor och loop. Vi programmerar spel i Scratch genom att följa instruktioner på kodboken.se. Tanken är att vi att vi så småningom ska kunna göra egna spel när vi lärt oss grunderna samt vilka olika möjligheter det finns.


I no:n arbetar vi med syror och baser och den här veckan har vi använd pH-papper och mätt pH-värden på olika ämnen som vi använder i vardagen, t ex citron, bakpulver, tvättmedel, mjölk, ättika... Vi har haft ett skriftligt läxförhör och de som inte var här eller behöver göra om förhöret får göra det nästa vecka. Nästa arbetsområde handlar om luft och tryck.


Att framställa bilder med djup i är något som kan vara lite lurigt. Vi har tittat på tips och ritat en allé i enpunktsperspektiv och nästa övning blir att rita ett rum.


Som ni vet fortsätter smittspridningen av covid-19. Åk 6 har sina språklektioner via Teams på vår skola och åker alltså inte in till Alléskolan på onsdagar och fredagar. Vi påminner varandra om att tvätta händerna och hålla avstånd. Den här veckan har skollunchen serverats utomhus och vi har ätit ute eller i klassrummen. Vi vädrar mycket och tänker på att inte blanda olika elevgrupper mer än nödvändigt.


Följande information kommer från Majblomman:

Hej! Majblomman är en ideell barnrättsorganisation som jobbar för att motverka barnfattigdomen i Sverige. Det gör vi genom att dela ut ekonomiskt stöd, finansiera forskning och påverka beslutsfattare. Vi delar ut ekonomiskt stöd till barn i familjer där pengarna inte räcker till. Det kan handla om kläder, avgifter till fritidsaktiviteter mm. Majblomman vet att det finns många barn som behöver stöd i vår kommun, särskilt i spåren av den pågående Coronapandemin. Läs gärna mer på hemsidan och hämta ansökningsblankett på https://majblomman.se/sok-stod. Skicka ansökningsblanketten till Ulrica Gleisner, Västergatan 103, 534 30 Vara.


Om ni vill söka stöd från Majblomman och behöver hjälp kan ni kontakta Lena Jansson (kurator) på skolan.

v.9

m:

ti:

o: 4:idrott, 5: engelskaläxa (quizlet – Lanner66 - Christoffer Columbus) 6: engelskaläxa chapter 7A, quizlet AnnaL70 eller övningsmästaren

to: 5-6: idrott

f:4:engelskaläxa saga + frågor. 5-6: nomp

Trevlig helg!

Anna, Ulrika, Sofia och Helena

Comments


bottom of page