top of page

Hembrev 4-6

Hej!

Vår skola och förskola är anmälda till Skräpplockardagarna som är Håll Sverige Rents kampanj där barn och unga lär sig om nedskräpning och plockar skräp tillsammans. Förra året deltog över 600 000 barn och unga runtom i landet. Igår var åk 4 och 5 ute och plockade skräp utmed vägen mot Mossbrott samt cykelvägen mot Emtunga. Under en halvtimme samlade vi ihop flera påsar med skräp, mest plast och papper men även glas, metall och övrigt. Sveriges vanligaste skräp är fimpen och det stämde även här hos oss. Tråkigt att se att så mycket skräp hamnar i naturen, men bra jobbat alla elever som hjälpte till att städa!


På bildlektionerna tränar vi på att rita rum i enpunktsperspektiv. Vi lär oss knep som vi kan använda för att få ett djup i bilden.


Att omvandla längd, vikt- och volymenheter kan ibland vara lite klurigt. Vi tittar på olika mått och metoder som vi kan använda för att förstå och göra det lättare.


Arbetet med luft och tryck är på väg att avslutas. Under nästa vecka får man möjlighet att visa det man valt att arbeta med för att fördjupa sina kunskaper. De flesta har valt att göra kahoot, PowerPoint eller film.


Vi påminner om enkäten om fördomar - lämna in så snart som möjligt om ni inte redan har gjort det!

v.16

m:

ti: gr.1 grön klass musikläxa

o: 4 - idrott, 5 - engelskaläxa, 6 - språkval

to: 5-6 - idrott

f: 4 - engelskaläxa, nomp, 5 - matteläxa, 6 - språkval, nomp, engelskaläxa

Trevlig helg!

Anna, Ulrika, Sofia och Helena

Comments


bottom of page