top of page

Hembrev 4-6 vecka 12

Hej! Idag är det den 17 mars och vi har räknat ut att det nu är 47 dagar kvar av vårterminen. Dagar som ska fyllas av kunskap och inlärning, men också av samvaro och samarbete. En förutsättning för att lärande ska ske är att alla känner trygghet och får studiero. Vi följer våra klassregler!


I so har vi gjort en budget med vårt barnbidrag. Vi lekte med tanken att man fick hela barnbidraget på 1250 kr att fördela på nöjen, sparande och annat som man önskade lägga sina pengar på. En elev kom fram till att om man sparar 1000 kr av barnbidraget varje månad så kan man köpa sig en a-traktor om drygt fyra år. En annan i klassen gjorde upp framtidsplaner för att kunna förverkliga en drömresa. Andra planer var inte så stora utan rörde bara lördagsgodis och bio. Inte mindre viktigt på något sätt. Idag har 6:orna träffat Albert från Sparbanken Skaraborg och lärt sig om hur banken fungerar. Nästa vecka väntar ett avsnitt av Lyxfällan.


De nationella proven i svenska för klass 6 är nu avklarade och alla som gjort dem kände att de gjort sitt bästa och då ska man var nöjd. Fantastiskt bra jobbat! Nästa vecka ska Anna få vara med på sambedömning av proven med lärare från Vara kommun. Mycket bra för likvärdig och rättvis bedömning av våra elevers kunskaper.


Idag har också eleverna i klass 3 varit på besök i syfte att skapa trygghet och mjuka övergångar mellan stadierna. Vi har kollat om 4-5:ornas kunskaper om forntid och Västergötland finns kvar. Vi har fått lära känna varandra på olika sätt.


11 april bjuds ni in till en föreläsning i Vara – En schysst nätvardag. Den handlar om barns trygghet på nätet. Mer info kommer från Karin!

Vecka 12

Tisdag: Vi rockar sockor! Språk och idrott för klass 6 – kom ihåg kläder, skor och handduk. Matteprov 5-6

Onsdag: idrott Linden - kom ihåg kläder, skor och handduk

Torsdag: idrott Lönnen - kom ihåg kläder, skor och handduk

Fredag: språk klass 6

Vecka 13 – matteprov för klass 4

Arbetslag 4-6 önskar er alla en fin helg!

Comments


bottom of page