top of page

Hembrev 4-6 vecka 8-9

Hej!

Igår fick vi starta dagen med att titta på nyheterna för att höra vad som hänt i Ukraina under natten. Krig i Europa och många frågor och funderingar – vad händer och vad innebär det för oss? Det är viktigt för oss alla att få prata om det som händer. Här måste vi vuxna hjälpas åt. Lilla Aktuellt har många bra inslag som är anpassade för barn; https://www.svtplay.se/lilla-aktuellt


Nästa vecka kommer klass 6 att delta i Fria ordets dag som är en digital lektion om yttrandefrihet, källkritik och sociala medier. https://sverigesradio.se/fria-ordets-dag Vi kommer också att delta i en vetenskaplig undersökning i samband med lektionen. Därför skickar vi med information kring studien samt en blankett med medgivande från er föräldrar. Den behöver ni skriva på om det är ok för er att ert barn deltar och lämna in senast på tisdag.


Klass 5 har fått språkvalslapp som ska lämna in senast 18/3. Här finns filmen som vi har tittat på i skolan https://urplay.se/serie/161123-valj-sprak.


Vi påminner vårdnadshavare i åk 6 att lämna in lappen med underskrifter angående överlämning till högstadiet.


Vi påminner också om enkäten från Skolinspektionen. Det är bara 48% som har svarat. Se mejlet! Senast 4/3, vill ni ha hjälp så kom in till oss!


På onsdag hälsas de elever som varit lediga under vårterminen välkomna på studiestöd mellan 15 och 16. Mellanmål finns i matsalen!

Vecka 9

måndag: idrott klass 5 – 10.00 vi tittar på 3:ans musikal

tisdag: språkval och idrott klass 6 – idrott klass 4 – Fria ordets dag klass 6

onsdag: Studiestöd för de som varit lediga.

torsdag: matteprov klass 6 – idrott klass 6 + klass 5 Lönnen

fredag: språkval klass 6 – nomp klass 4+5 – engelska klass 4 - Crazy Friday – alla som vill klär ut sig!

Comments


bottom of page