top of page

Hembrev April/maj

Hej!

Tiden går och vi närmar oss våren mer och mer, nu längtar vi efter sol och värme.

Först kommer en liten återblick på vad som har hänt på Å-sidan den senaste tiden:

Lilla aktuellt har varit här och filmat skolbarnen när de dansade Jerlusalema dance. Det var spännande att titta när de dansade. Klippet finns att se på SVTplay, sök på jerusalema så ska ni hitta rätt.


Vi har fortsatt vårt temaarbete där allt fler barn har redovisat om sina hem och familjer. Det är spännande att se hur det växer på kartan och se vart alla bor. Barnen diskuterar, vem bor nära mig? Vem bor långt bort?


Vi har uppmärksammat internationella Downs syndromdagen som infaller 21 mars varje år. Vi rockade sockorna för att uppmärksamma allas olikheter. Vi målade också sockar med olika mönster och sjöng rocka sockorna låten.


Vi har haft en må-bra-dag då vi fick manikyr, gjorde hinderbana och avslappning med hinderbana. Vi fick också smaka lite grönsaker och smoothie.


Det har varit påskpromenad på Mossbrott, barnen promenerade dit, mycket starkt jobbat av dem. Väl på Mossbrott fanns det olika stationer med uppgifter vi fick göra och så åt vi lunch där innan vi åkte med bussen tillbaka till Å-sidan igen. Vi hade påskfirande ute på gården tillsammans med våra kompisar från Stubben och Myrstacken. Vi sjöng påsksånger för varandra och Hönan kom och letade efter sina ägg som hon hade tappat. Vi hjälpte henne att leta och sedan bjöd hon på smoothie.


Vi har haft programmeringsveckor där vi har fokuserat extra på programmering vid olika tillfällen. Barnen har provat på flera olika verktyg för programmering: Blue bot, Doc, Cubetto och lärplattan.


Förra veckan hade vi experimentvecka på Å-sidan. Vi startade veckan med att lägga ett ägg i ättika, efter ett par dagar hade äggets skal lösts upp och ägget var alldeles studsigt. Sedan gjorde vi många fler experiment under veckans gång.


Vi kommer börja med överskolning till förskoleklass på onsdagar. Några barn kommer gå till förskoleklassrummet tillsammans med en pedagog från Å-sidan och vara där en stund på förmiddagen.


Fredag 14:e maj är det en klämdag, meddela gärna oss om ni har tänkt vara lediga denna dag. Om några veckor kommer vi också att dela ut en lapp angående sommarledigheten, vecka 29-30 kommer förskolan och fritids att vara stängt som vanligt.


Torsdagen den 24 juni kommer förskolan och fritids att vara stängt. Detta på grund av att år då den 6:e juni infaller på en lördag eller söndag skall personalen kompenseras med en annan ledig dag.


Våriga hälsningar

Annie, Helena och Nicole

Comments


bottom of page