top of page

Hembrev v.4

Hej alla förskoleklassföräldrar!

Idag hade vi en riktigt skön dag i solen när vi var i skogen. Vi lekte där en lek som passade bra till veckans bokstav som är bokstaven P. Leken var SistaParet ut.

Vi har alltså träffat bokstaven P i denna veckan och eleverna kunde väldigt många ord där bokstaven fanns med. De har målat en figur där de bara fick fylla i där bokstaven P fanns och vilket djur var det då som doldes bland alla bokstäverna, jo en panda. De fick också två bilder var som de sedan fick berätta för sina kamrater vilken utav bilderna som P gillade. Ville P ha en korv eller pizza, popcorn eller glass o.s.v. I förra veckan träffade vi bokstaven o och då jobbade vi med o-ord på olika sätt.


På matteleken har vi jobbat intensivt med femkompisarna och avslutade det med en rolig ”femkompisfest” i fredags till elevernas stora glädje. Nu har vi börjat jobba med tiokompisarna och på lektionerna denna veckan har vi bl. a sett på film om tiokompisarna spelat tiokompisbingo och jobbat på i-pad.

På naturen har vi tittat på film och lärt oss om djuren i skogen. Älg, räv, lo-djur, hare och vildsvin vart de bor, vad de äter, när de föder sina ungar mm.


Mycket kvarglömda kläder! Måndagen den 1 februarifinns de ute på skolgården mellan kl.13-17. Titta efter om det är där dina försvunna kläder finns.

Vecka 7 har skolan sportlov.


Trevlig Helg!

Hannah, Malin och Lena


Comments


bottom of page