top of page

Hembrev vecka 19 4-6:or

Hej!

Maj är här och nu går veckorna fort. Den här veckan har vi provat på att vara med på en rättegång. Vilka olika yrkesroller finns representerade? Vilken uppgift har domaren och nämndemännen? Vem är målsäganden och den tilltalade? På so-lektionerna arbetar vi nu med samhällskunskap och Lag & rätt.


På måndag reser en grupp av elever till Spanien tillsammans med Aina, Malin J och Malin V. Vi önskar dem en trevlig resa! Vi andra kommer att uppmärksamma Europadagen. Det blir ännu en temadag om världen där vi arbetar vidare med de globala målen, Kuben och e-twinning. Kuben är nu fylld med arbeten om rätten till utbildning från Stubben till klass 6. Välkomna att komma och titta!


“Skolans mål är att varje elev kan granska olika valmöjligheter och ta ställning till frågor som rör den egna framtiden” - Lgr11. Måndag 23 maj är det dags för en prao-dag för alla elever. Dagen ger en möjlighet att se hur en arbetsplats fungerar och vilken utbildning som krävs för yrket. När vi kommer tillbaka till skolan så lär vi oss av varandras erfarenheter. Eleverna ordnar en plats att vara på. Det kan vara med en förälder eller någon bekant. Vi vill att ni fyller i blanketten med kontaktuppgifter till den person som ditt barn ska vara med, lämna in så snart som möjligt.


Onsdag 1 juni är det dags för en skolresa till Karlsborgs fästning. En förutsättning för att denna resa ska kunna genomföras är att vi får med några föräldrar. Hör av er till skolan snarast om ni har möjlighet att åka med. Klassföräldrarna har förtur. Hör av er snarast, senast nästa fredag 13 maj. Tack!


Från och med nästa vecka är alla idrottslektioner utomhus!

Livräddning på onsdag för följande elever: Jonatan, Naemi, Lizette, Liam F, Savannah, Anton, Dennis, Jack, Rowan, Johan, Casper, David, Ivar Bri, Liam O, Alice S, Lykke – Badkläder med!

Vecka 19

Måndag: temadag världen + idrott ute klass 5

Tisdag: Språkval klass 6 + idrott ute på skolan, idrott ute klass 4

Onsdag: Räddningstjänsten kommer till klass 5 – brandutbildning, livräddning se gruppen ovan - badkläder

Torsdag: idrott ute klass 6 + 5 Linden

Fredag: prov i Språkval klass 6. De elever som är i Spanien får sitt prov tisdag 17 maj. Nompläxa klass 5

Kommande händelser:

16/5 fluorlack klass 6

19/5 idrottsdag i Falköping - matsäck

23/5 prao

26-27/5 lov

31/5 skolgårdsfest

1/6 skolresa Karlsborgs fästning

6/6 lov

8/6 Avslutning


Trevlig helg önskar hela arbetslaget 4-6

Comentarios


bottom of page