top of page

Hembrev 4-6 v.5


Hej!

Nu är det blött och regnigt ute. Tänk på att ta med kläder efter väder och tänk också på att skriva namn i kläderna! Den här veckan har vi efterlyst ägare till flera mössor och mörka regnbyxor.

I kemin har vi arbetat med faser och fasövergångar. Vi har bl a lärt oss varför ämnen förekommer i olika former, att de flesta ämnen kan finnas i tre former: fast, flytande och gas och vad övergångarna mellan de olika formerna heter. Detta är läxa till fredag, träna på Quizlet.com (Helena7101, Fast, flytande, gas). Skriftligt förhör!

Vi har också jobbat med syror och baser. Begrepp som syra, bas, neutral, pH-värde, pH-skala och indikator var nya för de flesta när vi startade arbetet. Nästa vecka ska vi mäta pH-värdet på olika vätskor i hemmet. Även inom det här området kan man träna begrepp på Quizlet!

I svenskan har vi arbetat med stavning och minoritetsspråk.

I tekniken har grupp 1 har påbörjat arbetet med bilar. Målet är att tillverka en bil som rullar så långt och rakt som möjligt. Gemensamt för alla bilar är att de ska ha fyra trähjul men sedan är det fritt fram för fantasin. Arbetet bedöms efter olika kriterier: Hur välgjord ritningen och modellen är, hur man genomför och dokumenterar arbetet samt hur väl man beskriver bilens utveckling samt för- och nackdelar.

I ämnet bild lär vi oss att använda enpunktsperspektiv (centralperspektiv) för att framställa bilder med djup i. Vi har ritat vägar och håller nu på med ett rum.

Nästa vecka är det dags för semifinal i Vi i femman. Nästan alla 5:or har anmält att de vill åka med och heja på, roligt! Precis som förra veckan äter vi mellanmål innan vi åker till Skövde, avresa 15:00 från skolan.

V.5

M: 4: idrott

Ti: 5: Vi i femman i Skövde, avresa 15:00 för de som anmält att de vill åka med.

O: 5-6: idrott

To: 6: engelskaläxa

F: Nomp, kemiläxa (Fast, flytande, gas)

Vi önskar er en trevlig helg!

Anna, Moa, Ulrika och Helena


bottom of page