top of page

Hembrev 4-6 - Vecka 17

Hej!

Nu har vi börjat med det sista arbetsområdet i so. Vi kommer att lära oss mer om lag och rätt kopplat till etik och livsregler. Denna vecka har vi sett på film om hur polisens arbete ser ut och vad som händer när ett brott skett. Vi har kopplat det till aktuella händelser bland annat det som hände i Skärholmen. Diskussioner, läsning av text med frågor till och träning av begrepp på quizlet. Målet är att kunna resonera om orsaker till och konsekvenser av kriminalitet och hur gången ser ut från brott till straff.  


På måndag kommer vår vän Emilia från England på besök igen. Hon har som vanligt med sig lärare från England och Wales och Sofia tar med sig alla elever i klass 5 till skogen för att visa hur vi arbetar med hkk och slöjd utomhus. Sista lektionen kommer 4-5:or guida besökarna runt på vår skola och förskola. Fantastisk träning i att tala engelska.  


Kommande vecka är det nationella prov i matematik för klass 6 onsdag och fredag 8.20-11.25. Dessa dagar kan det vara bra att ta med ett extra mellanmål om man känner att man behöver det för att kunna göra sitt bästa.  


Nästa vecka hälsar vi Elsa Palm välkommen till oss i 4-6:an. Hon kommer att gå i Linden terminen ut.  


Idrottskläder, skor och handduk tas med och används på idrottslektionen! Tvål och deodorant är också trevligt om det används.   

 

Vecka 17 

Måndag: Besök av Emilia och lärare från England och Wales – vi passar på att tala extra mycket engelska. Klass 5 - kläder för att vara ute hela förmiddagen! 

Tisdag: Bokbytardag – alla som vill tar med sig en bok hemifrån och byter till sig en ny! Återbruk! Koppling till vårt arbete med de globala målen. Språk + idrott, klass 6. idrott Lönnen. 

Onsdag: NP matematik, klass 6 8.20-11.25 

Torsdag: skolsköterskan Hanna finns på skolan.  

Fredag: NP matematik, klass 6 8.20-11.25 - inget språk denna dag! Engelska glosor klass 4. Elevforum 8.30 

Lördag: Röjardag på skolan 10-13, se separat inbjudan! Bästa/flesta klass får vrålfika! 

 

Kommande... 

29/4 12.00-14.45 - naturlektion 4-6 ute på skolan, eftermiddag. 

30/4 8.20-12.00 - naturlektion Globala mål med hela skolan, förmiddag.  

21/5 Skolgårdsfest - denna festkväll kommer också klass 5 ordna en loppis. Varje barn på skolan får skänka max 3 saker som man själv skulle kunna tänka sig att köpa. Helt valfritt och kopplat till globala målen med återbruk. Alla intäkter denna kväll går tillbaka till eleverna i form av skolresor och annat som förgyller skoldagarna.  


Trevlig helg! 

Comments


bottom of page