top of page

Hembrev v.16

Hej alla förskoleklassföräldrar!


Oj vad det blåser och vart tog det fina vårvädret vägen? Eftersom som det blåste så mycket igår stannade vi kvar och inte gick till skogen. Vi ville ju inte riskera att få några grenar eller träd på oss. Istället gick vi ner till ån, där det var betydligt lugnare och tittade på vitsipporna. Vi plockade några som vi tog med oss till klassrummet där vi sedan ritade av dem. Det var kul för det blev inte bara vitsippor utan också blåsippor och tussilago som både målades och limmades i olika former, fantasin sprudlade hur blommorna kunde göras.

I bokstavsarbetet har vi nu träffat både Å och Ä. Härligt när eleverna har med sig bokstavsljudet utanför klassrummet. Igår när vi skulle äta lunch så var det flera elever som sa att detta skulle Älgvis tycka om när de tog ärtorna. Idag har vi planterat ärtor med förhoppning om att de kommer att växa och de sedan kan få ta hem dem.

På matteleken har vi jobbat hårt med addition och alla är verkligen med på vad plustecknet betyder. Vi har även pratat om likamedtecknet och begreppen fler och färre.

I måndags hade vi musik och natur tillsammans och när vi sjungit klart gick vi ner till tipin och njöt av alla vårtecken där nere.


Trevlig helg!

Lena, Malin och Hanna

Comments


bottom of page